☎ 010-4 22 29 23 • Villapark 4 • 3051 BP • Rotterdam

Wat is mindfulness extensive?

In de 8-weekse basistraining heb je geleerd en kunnen ervaren dat als je mindful bent, je op een accepterende en niet oordelende manier bewust bent van de huidige ervaring zoals die is. Je hebt kennis gemaakt met de automatische piloot en de valkuilen van het 'mentaal leven in de tijd', het wegvluchten of verbeteren van gisteren en het fanatiek jagen naar morgen.
De mindfulness extensive is een verdiepingstraining en biedt je de gelegenheid om je vermogen om bewust aanwezig te zijn in het hier-en-nu verder te ontwikkelen. Dit doe je door te oefenen in het innemen van de innerlijke waarnemerpositie ten opzichte van je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties.

In de training oefen je de waarnemerpositie systematisch door middel van lichaamsgerichte oefeningen. Door je lichamelijke ervaringen bewust op te merken, leer je waar de focus van je aandacht is en leer je deze focus ook bewust te verplaatsen.
Daarnaast besteden we tijdens de training ook expliciet aandacht aan de mentale houdingen van de mindfulness: niet-oordelen, geduld, steeds opnieuw beginnen, vertrouwen, niet-streven, acceptatie en loslaten.

Waarom?

Door de waarnemerpositie te beoefenen ben je steeds beter in staat om je te verbinden met je authentieke Zelf en deze staat van Zijn, deze Mindful Presence, te ervaren in je dagelijks leven van moment tot moment. Ook zul je steeds meer bewust omgaan met situaties in plaats van automatisch te reageren. Waardoor je steeds meer keuzes maakt die je gevoel van welbevinden op zowel mentaal, emotioneel en fysiek niveau versterken dan wel herstellen.

Wat is de werkwijze?

De mindfulness extensive training bestaat uit 6 groepsbijeenkomsten van 3 uur per keer. De groep zal uit maximaal 10 deelnemers bestaan. Ook in deze training werken we met verschillende oefenvormen, onder andere met ademhalingsoefeningen, geleide meditaties, bewegingsoefeningen, aandachtsoefeningen en technieken om met gedachtepatronen om te gaan. De nadruk ligt op het zelf ervaren van de oefeningen en in mindere mate op de onderlinge uitwisseling van persoonlijke ervaringen van de oefeningen.

Voor wie?

Voor iedereen met ervaring op het gebied van (mindfulness) meditatie, die zijn/haar mindfulness beoefening wil verdiepen.

Kosten

De kosten voor deze training bedragen € 375.

Vergoeding

Werkgevers vergoeden vaak de training (o.a. via persoonsgebonden budget). De kosten kunnen worden opgevoerd als aftrekpost ziektekosten bij de belastingaangifte. Indien je een verwijskaart hebt van de huisarts kan vergoeding via de ziektekostenverzekeraar onder de mogelijkheden vallen.

Aanmelding

Je kunt je aanmelden via het secretariaat van de Ayurveda kliniek. Na aanmelding neemt een van de trainers contact op voor een (telefonisch) kennismakingsgesprek.

Annulering

Tot vier weken voor aanvangsdatum wordt € 45,- in rekening gebracht.

Bij annulering van vier weken tot een week voor aanvangsdatum is dat 50% van het cursusgeld. Binnen een week voor aanvangsdatum is geen restitutie mogelijk.