☎ 010-4 22 29 23 • Villapark 4 • 3051 BP • Rotterdam

Inleiding

Praten kan helpen inzicht te geven en meer acceptatie van een probleem geven. Praten alleen lost problemen zoals overmatige angst en stress echter niet op. Hiervoor is meestal iets meer nodig, omdat stress, spanning en negatieve emoties zoals boosheid, verdriet en angst lichamelijke sensaties zijn die niet tussen je oren, maar in je lijf zitten. EFT is een krachtige methode om deze overmatige stress via het lijf aan te pakken en definitief op te lossen. Wat EFT zo krachtig maakt is de eenvoud en bewuste focus op een specifiek emotioneel probleem. Iedereen kan EFT voor zichzelf leren maar hoe en waarom EFT op de meest effectieve manier werkt moet je zelf ervaren.

Voor wie

De tweedaagse cursus EFT is zeer geschikt voor iedereen die een grote stap wil maken in persoonlijke ontwikkeling en voor therapeuten die EFT als extra hulpmiddel willen gebruiken om cliënten te begeleiden.

Door wie

De cursus EFT wordt gegeven door drs. Steven de Nie, psycholoog die in de dagelijkse praktijk veel kennis en ervaring heeft opgedaan met EFT. Steven de Nie: "Telkens weer zie ik cliënten die tussen de afspraken door zelf met EFT aan de slag gaan veel sneller beter worden dan mensen die dat niet doen" en "Ik geloof niet in EFT, ik weet uit ervaring dat EFT werkt. Je hoeft niet in EFT te geloven, je hoeft het alleen maar te doen en je zult zien dat het werkt".

Inhoud

EFT is eenvoudig te leren. Hoe en waarom EFT zo effectief kan zijn is minder eenvoudig. Dat leer je in deze cursus: wat zijn de principes van de werking van EFT, waarom werkt EFT wel wanneer cognitieve therapie niet werkt en hoe kun je EFT op de meest effectieve manier toepassen zodat emotionele problemen die angst en spanning geven in zeer korte tijd verminderen en zelfs verdwijnen. Tijdens de cursus EFT Practitioner komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het EFT basisprotocol
  • Theorie o.a.: waarom en wanneer EFT, wat zijn emoties nou écht, wat doet EFT in je lijf op celniveau, praktijkvoorbeelden en casusbesprekingen
  • EFT en Angst
  • EFT bij Lichamelijke Klachten
  • Traumabehandeling met EFT
  • Beperkingen opsporen en doorbreken
  • Hoe pak je Verslavingen aan met EFT

Resultaat

Met deze cursus leer en ervaar je zelf door middel van oefeningen afgewisseld met theorie hoe EFT werkt, welke problemen je met behulp van EFT aan kunt pakken en hoe je anderen kunt begeleiden met EFT. Na twee dagen heb je een stevige basis om EFT op verantwoorde manier succesvol toe te passen bij jezelf en anderen.

Therapie

In therapie kun je EFT het beste zien als een turbo op je proces van heelworden. Door consequent EFT te doen voor jezelf en in therapie kun je in korte tijd echt vrij worden van telkens terugkerende negatieve emoties. Telkens weer zie ik mensen die EFT regelmatig doen sneller beter en innerlijk sterker worden dan mensen die geen EFT doen. Zonder te overdrijven zie ik EFT als een zeer krachtig medicijn, wat in tegenstelling tot de meeste reguliere medicijnen WEL echt tot genezing leidt bij zowel psychische als lichamelijke klachten!