☎ 010-4 22 29 23 • Villapark 4 • 3051 BP • Rotterdam

Wanneer u in aanmerking komt voor een Panchakarma (intensief reinigingsproces), krijgt u standaard ter voorbereiding een Purvakarma behandeling, om uw lichaam en geest voor te bereiden op de Panchakarma. De Purvakarma bestaat uit twee onderdelen: Snehana en Swedana. Tijdens Snehana krijgt u, zowel inwendig als uitwendig, olie of ghee toegediend. De afvalstoffen hechten zich aan de olie en vervolgens krijgt u een warme stoombehandeling, de Swedana, waardoor de afvalstoffen teruggevoerd worden naar het spijsverteringskanaal. Wanneer dit proces voltooid is, bent u klaar voor de Panchakarma, en kunnen de afvalstoffen vanuit het spijsverteringskanaal uit het lichaam worden geëlimineerd.

Indicaties: ter voorbereiding op Panchakarma.

Duur van de behandeling: een dag tot enkele dagen, afhankelijk van de aard van klachten en uw constitutie.

Purvakarma bestaat uit de volgende onderdelen

  • Snehana

    In de Ayurveda geneeskunst wordt het gebruik van warme olie veel toegepast. De medicinale oliën brengen Vata-dosha in balans, maar helpen ook bij de eliminatie van afvalstoffen uit het lichaam.
    Lees meer →

  • Swedana

    Swedana is een behandeling waarmee het lichaam wordt verhit door middel van warme stoom. De behandeling is vooral geschikt voor klachten die door Vata en Kapha dosha zijn veroorzaakt.
    Lees meer →